Shkencëtarët më në fund përgjigjen se ku shkon dhjami kur humbim peshë

KryesoreShendeti
325
0
sample-ad

Si pjesë e një studimi për këtë temë, shkencëtarët ua kanë bërë një pyetje të thjeshtë ekspertëve shëndetësorë: Kur humbim peshë, ku shkon dhjami?

Shkencëtarët tregojnë se dhjami konvertohet në dyoksid karboni dhe ujë. Ju e lironi dyoksidin e karbonin dhe uji përzihet në qarkullimin tuaj derisa të humbet si urinë ose si djersë.

3/4 e kilogramëve  largohen përmes mushkërive dhe 1/4 shndërrohet në ujë. Me fjalë të tjera, thuajse e gjithë pesha që e humbin kalon kur e lirojmë frymëmarrjen.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

seventeen − 5 =

%d bloggers like this: