Protesta për ‘Arsimin e Lartë’, gjashtë pedagogë takohen me ministren Shahini

Politike
83
0
sample-ad

Gjashtë prej pedagogëve të cilët kërkojnë rrëzimin e Ligjit për Arsimin e Lartë kanë nisur mëngjesin e së premtes një takim me ministren Besa Shahini.

Pedagogët në takim me ministren janë: Mark Marku, Agron Gjekmarkaj, Marinela Sota, Altin Shegani, Jani Marka dhe Erika Bejko.

Ata i kishin lënë deri sot afat ministrisë për të reaguar për kërkesat e tyre, në të kundërt do të nisnin grevën në mbështetje të kërkesave të studentëve, dhe për rrëzimin e ligjit të Arsimit të Lartë.

Lista e plotë e kërkesave: 

Rinkonfirmojmë mbështetjen e studentëve për kërkesat e tyre.

Shprehemi kundër Ligjit “Për arsimin e Lartë” 80/2015, si dhe kërkojmë shprehjen e vullnetit të qeverisë për fillimin e procesit legjislativ për hartimin e një ligji të ri për Arsimin e Lartë, në bashkëpunim me studentë, pedagogë dhe aktorë të tjerë të rëndësishëm, në një proces konsultimi të hapur dhe gjithëpërfshirës.

Kërkojmë shfuqizimin e menjëhershëm të VKM-ve të datës 26 dhjetor 2018: Nr.777, Nr.781, Nr. 783, si dhe urdhrat po të datës 26 dhjetor: Nr.183: Nr.184: Nr.185, të cilat bien në kundërshtim me autonominë universitare dhe lirinë akademike.

Kërkojmë rritjen e buxhetit për arsimin e lartë publik, si dhe

Ndalimin e menjëhershëm të fushatës denigruese ndaj pedagogëve dhe miratimin e statusit të pedagogut.

/Javanews/

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

nine − one =