Elegji per politikanet shqiptare.

AktualitetKryesore
165
0
sample-ad

Ismail Xhaferi

Jemi ne ajka e kombit,

S’duam lufte po duam paqe,

Por  c,e do “Agimi Arte’,

Ne ka dhjere  m’u ne mustaqe…

 

Jemi ne kreret e vendit,

Qe shpesh lehim si zagar,

Perballe ekstremisteve greke,

Dhe te dhjere dhe krenare.

 

Jemi  te ekulibruar,

Le ta marrin veshte te gjithe,

Perballe ‘Agimi te arte”

Ulemi te gjithe ne bythe.

 

Jemi Edi, Luli,Sala,

Disa roze e disa blu,

Ne jemi shume paqesore,

Dhe kur na bien me hu.

 

Jemi Edi,Luli,Sala,

Gjithe bota le ta dije,

Perballe ekstremisteve greke,

Nuk kemi as vesh as sy.

 

Jemi.ne polikanet,

Qe s’e kthejme koken pas,

Per flamurin e per kombin,

As na plasi as na plas.

 

Ne se ulim kurre kurrizin

,Sepse jemi  patriot,

Kur digjet  flamuri kombit,

Ngrohemi se eshte shume ftohte.

 

 

Jo si ne s’gjen shume te tjere

(Shqiperi o nena ime)

Ne te duam vec nje here,

Ne fushata  me fjalime.

 

Se ne jemi tolerante,

E mbajme shpirtin ne dhembe,

Dhe kur vijne e na perdhosin.

Dhe kur na shkelin me kembe.

 

Ne jemi kreret e vendit

Dhjetra vite ne mejdan,

Ne e duam Shqiperine,

Por me shume duam parane.

 

Ne e duam Shqiperine,

Kemi nder e kemi bese,

O e shesim copa-copa,

Ose e shesim pjese- pjese.

 

Vertet  jemi atdhetare,

Te pushkes e te dyfekut.

Por njohim vetem nje himn,

Himnin e bukur te lekut.

 

Neve jemi patriote

Per atdheun bejme namin

Por ka edhe disa raste

Qe ngjajme me Esat Toptanin.

 

Ne  jemi  shume atdhedashes.

Lidhur forte shoku me shokun

Por ama ne disa raste,

Ngjajme dhe me Ahmet Zogun.

 

Jemi ne balli ivendit,

Soji yne vjen ne rritje,

Diten qajme per atdheun

Naten e nxjerim ne shitje.

 

Jemi ne ajka e kombit,

Qe shpesh lehim si zagar,

Perballe ” Agimit te Arte”

Dhe te dhjere dhe krenare.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

one × two =