Mitropoiti I Korçës, Imzot Joani, mban edhe të fshehtat e Imzot Fan Nolit

Kulture
182
0
sample-ad

etajet tregojnë shumë. Sidomos për specialistët apo vëzhguesit e hollë që dinë ti evidentojnë disa hollësira të çmuara. Askujt ndoshta nuk I shkon ndërmend, apo të kujtojë se çfarë kurore hierarkie fetare të besimit orthodoks, mban në ceremoni të ndryshme Mitropoliti I Korçës, Imzot Joani. ‘Mitropoliti ka Mitrën (kurorën) edhe nga ato që ka mbajtur Kryepeshkopi I Shqipërisë Fan Noli’ thotë Arben Gjata, historian dhe studues I apasionuar. Ai sqaron se Mitropolit Joani ka 6 mitra( kurora) që I përdor në ceremoni të ndryshme. Një nga këto, është edhe ajo e Fan Nolit, dhuruar nga kisha orthodokse shqiptare në SHBA, ku Mitropolit Joani ka kryer edhe studimet.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

12 − eight =