In Memoriam për Rilindasin Aristidh Kola

AktualitetKulture
193
0
sample-ad

Sot eshte dita e lindjes se arvanitasit te madh Aristidh Kola.

Vepra e tij plot 14 botime,eshte nje MONUMENT per historine e SHQIPERISE dhe gjuhes shqipe ne vecanti.

“Gjuha e perendive”, tronditi themelet e historiografise dinake te Greqise deri sa i kushtoi dhe jeten.

Si kryetar i shoqates se arvanitasve ” Marko Bocari”ai luajti nje rol te rendesishem duke u bere njeriu me i dashur per shqiptaret e Greqise.Ai qe nder te paret qe shprehu se rikthimi i shqiptareve te Camerise ne trojet e tyre nuk do te sillte asnje problem per Greqine,madje do te qe dicka pozitive per zhvillimin e rajonit.

Aristidh Kola eshte nderuar me titullin “NDERI I KOMBIT”, ndaj sot eshte nder per ne ta kujtojme.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

two × two =