Zbrazja e Shqipërisë

KryesoreOpinion
198
0
sample-ad

Nga Fabian Zhilla

Në 28 vitet e fundit ka emigruar 40 përqind e popullsisë. Mbas 20 viteve Shqipëria do t’i ngjajë një situate pas lufte ku rininë do ta ketë masakruar emigracioni. Jo vetëm integrimi në EU, por dhe hapja e tregjeve në Azi do të jetë një gropë thithëse për shqiptarët mbas 10 vitesh. Qeveria po merr masa për parandalimin e emigrimit thotë akademiku Angjeli me paketat që përdoreshin në komunizëm, kryesisht të porsa dalë nga bankat e shkollave.

Por çfarë ndodh me të mbasi vjen nga stazhi në kryeqytet apo në një qytet të madh? Ai kthehet në statusquon fillestare, paçka se ka më shumë eksperiencë pune. Dhe pas disa kohësh ai prap do të shohë të emigrojë. Me pak fjalë zgjidhje të tilla janë shumë afatshkurtra dhe jo pak herë janë keq përdorur si ”braingain” i famshëm. Vetëm lufta kundër korrupsionit, vendosja e shtetit ligjor dhe meritokracia janë zgjidhje. Të tjerat i rregullon tregu i lirë.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

thirteen − 2 =