Qendra PEN e Shqipërisë përkujton rilindasin FAIK KONICA

Kulture
962
0
sample-ad

“Duke u ngritur përmbi egoizmat e pafuqishëm dhe mëritë e pafrytshme vetjake, le të ulim kokat e të punojmë për formimin e një Shqipërie ku poshtërsia keqbërëse e armiqve tanë trashëgimtarë t’i lërë vendin drejtësisë dhe ndershmërisë së mëkëmbur të stërgjyshërve tanë.” Faik Konica, 1909 ” I nderuari z. Noli ( po) ndërroj jetë me mendimin se ti je njeriu që më ke kuptuar në këtë dhe. Nuk

do të më tretë dheu nëse ti, dhe gjithë ata që e quajnë veten shqiptarë, nuk do ta çojnë kufomën time të tretet në tokën mëmë…Mbyll sytë se ju, i nderuari Noli, dhe ju të nderuar shqiptarë, do të ma kryeni këtë amanet. ” Faik Konica

Qendra PEN e Shqipërisë përkujton rilindasin FAIK KONICA

Tiranë, 15. 12. 2017

Facebook Comments

POST A COMMENT.

3 − 2 =