Eshtë ora e përgjegjësisë për vendin njё qendër e majtë

OpinionPolitike
787
0
sample-ad

 

Bota eurofile e qendrës së majtë, me pak fjalë të gjithë ata që mendojnë se nuk i përfaqësojnë politikisht as konservatorët demokratë dhe as ҫorba populiste e socialistëve, të cilёt çdo moment që kalon kërcënojnë, për të kthyer kontradiktat e veta të papajtueshme të brendshme në rrezik ekonomik dhe gjeopolitik për vendin, kërkon bashkimin e të gjithë zonës, pa paragjykime, pa frikë të pajustifikuar, pa egoizmin dritëshkurtër, me hegjemonizmin e vjetëruar dhe mentalitetet e trashëguara.
Dialogu i përket mënyrës së mbijetesës politike dhe të sigurimit dhe mbajtjes së pozicioneve, të një cikli të mbyllur, të cilët në të gjithë diapazonin e sistemit politik të vendit janë kapur në karriket dhe ingranazhet e pushtetit, të paaftë për të planifikuar ditën tjetër pa një rol.
Kërkohet një rol për ata qytetarë të një pozicioni të ndërmjetëm që u larguan të zhgënjyer nga politikat paraardhëse, që ose privatizuan ose mbështesin me kujdes formacione të tjera politike fqinje.
Për të marrë pjesë si bashkë protagonistë në këtë përpjekje historike dhe jo thjesht të bashkohen si ekstra në një tashmë të rikonstruktuar tashmë pa të pjesëmarrjen e tyre partiake dhe jo thjesht të bashkohen si shtesa, skenar me udhëheqje të caktuar dhe të përcaktuar, me korrelacion pakthyeshëm. Kjo rrit motivimin e pjesëmarrjes të forcave të reja të shëndetshme sociale për të ushtruar “qendrën e majtë të bashkuar” dhe për rrjedhim, dhe shanset e suksesit.
Miratimi i kësaj logjike është një masë për të matur sinqeritetin e atyre që flasin vazhdimisht, për nevojën si një detyrim i vetëm të një partie të bashkuar progresive përgjegjëse. Një parti që si një shqetësim të parë do të ketë vendin, duke përfituar nga sistemi stabilitetit që na siguron pozicionin tonë nën çatinë euroatlantike, për të nisur në mënyrë agresive të gjitha ato reformat e nevojshme për të stimuluar investimet dhe rindërtimin produktiv, duke demonstruar në mënyrë të shumë të ndjeshme, ku është e mundur, shpërndarjen e drejtë të detyrimeve dhe përfitimeve.
Sigurisht, duket e pakonceptueshme që sidomos kur përballen me rreziqe ekzistenciale si vendi ashtu dhe qendra e majtë, do të konsumohet vitaliteti i fundit i të gjitha forcave progresiste thjesht dhe vetëm ose kryesisht për të vendosur një luftë të pamëshirshme ndaj aspiruesve denigrues. E thënë ndryshe, pjesëmarrësit dhe udhëheqësit e tyre të bëjnë që çdo gjë të shkojë në të mirë për vendin dhe partinë..
Një tjetër mision ështw të dal në pah si një udhëheqje e përcaktuar për ndryshime esenciale, duhet të drejtojë dhe përcaktojë si një shtëpi e vetme e madhe e ndërtesës së qendrës së majtë, pa parakushte të dyshimta dhe sidomos pa pasur nevojë vendi të marrë paraprakisht shpërndarjen përfundimtare. Të gjithë të mblidhemi për ndërtimin e ri.
Çdo gjë tjetër është vetë-shkatërrues dhe justifikim për mëkatet e pushtetit naiv pa dëmshpërblim. Si, për më tepër,kёrkon tё na mësojnë, rregullat e artit të ndërtimit, për të rritur statikisht ndërtesën e sapo ndërtuar, gjithmonë duhet të vlerësojë përvojën e tërmeteve të fundit politiko ekonomike. Është një shans për vëndin dhe popullin dhe kush ka mundësi ta kuptojë këtë do i japë një hap përpara Shqipërisë.
Qendra e majtë, hapësira e demokracisë sociale dhe e socializmit patriotik, ka nevojë për një “reset” dhe një marrëdhënie të përtërirë me gjeneratën e re të shqiptarëve.
Gjenerata e re e atdheut, por edhe të rinjtë e papunë dhe ata që kanë shkuar jashtë vendit për të gjetur punë, do të pranojnë të besojnë në ҫështjen e shpëtimin, ndaj atyre që kontribuan në fatkeqësi, vetëm duke u veshur me një kostum tjetër,me tjetër «brand name»
Mos harroni, se demokracia do vijë në vendin tonë, duke u bazuar në tre komponentë “Moral,Moral,Moral”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

sixteen − two =