Gabimi fatal i "Eskobarit të Ballkanit" Klemend Balili

AktualitetKryesore
279
0
sample-ad

Në fillim të muajit mars, biznesmeni grek Georgios Alifandis i kërkon personit me të cilin komunikonte vazhdimisht për ngarkesat e drogës, që deri atëherë njihej vetëm si Kelly, ti dërgonte me mesazh numrin e pasaportës së tij.

Zbardhen detaje të reja të dosjes së Klemend Balilit dhe identifikimit të tij në krye të organizatës kriminale që merrej me trafikun e drogës nga Shqipëria drejt vendeve të Evropës Qendrore.

Abc News publikon pakujdesinë e Balilit me mesazhet telefonike, që kanë çuar drejtësinë greke të identifikojnë atë si personi që furnizonte biznesmenët grek me drogë.

Identifikimi i Klement Balilit si organizatori i trafikut të drogës nga Shqipëria në Greqi dhe më pas drejt Evropës Qendrore, është zbuluar nga një pakujdesi e vetë biznesmenit sarandiot.

Abc News ka mësuar se autoritet greke, edhe pse prej muajsh po hetonin biznesmenët grekë që merreshin më trafikun e drogës, nuk po arrinin të identifikonin dy numra telefoni, një grek dhe shqiptar që përdoreshin nga një person që njihej si “Kelly” dhe që dyshohej si ishte furnizuesi kryesor i drogës.

Kështu, në fillim të muajit mars, biznesmeni grek Georgios Alifandis i kërkon personit me të cilin komunikonte vazhdimisht për ngarkesat e drogës, që deri atëherë njihej vetëm si Kelly, ti dërgonte me mesazh numrin e pasaportës së tij.

Vetëm pak minuta pas kësaj kërkese, personi i njohur si Kelly dhe që kishte në përdorim dy numrat të telefonit, i dërgon me mesazh nr e pasaportës së tij.

Autoritet e drejtësisë greke, me të marrë numrin e pasaportës, e kanë verifikuar atë në sistemin TIMS ku rezulton se “Kelly” është biznesmeni Klemend Balili, që mbante detyrën e Drejtorit Rajonal të Transporteve në Sarandë.

Me identifikimin e numrave të telefonit, prokuroria greke ka siguruar qindra biseda telefonike mes Balilit e skafistëve që angazhonte ai për transportin e drogës dhe biznesmenët greke të cilët ishin pritësit e mallit.

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

10 − five =