Ligj i ri për kontrollin e mediave sociale

AktualitetKryesore
397
0
sample-ad

Në një konferencë për median të titulluar: ” The challenges facing local and regional broadcasters regarding their access to online services”, të mbajtur  pranë universitetit “Hëna e plotën, Beder”, deputeti i partisë demokratike Genc Pollo ka folur për ligjin ndaj medias online.

“Une e shoh me shqetesim mbylljen e portale lajmesh te caktuara, te cilat kane zbuluar here pas here ne menyre te dokumentuar skandale qeveritare duke perdorur procedurat e te drejtes se autorit te drejtes se privatesise etj etj qe ne kete rast perdoren ne menyre te reme dhe profile te caktuara ne rjete sociale te cilat gjithashtushquhen per humor sarkazem harmoni dhe qe jane bere te bezdisura kryesisht per aktoret politike Ajo qe eshte me shume shqetesiese dhe me kete e mbyll por eshte lajmi i fundit ne mediat tona se fundi ka dale edhe ne gjuhen angleze, propozim legjislativ nga partia socialiste per te mbyllur portale pergjithesisht gjate kohes se fushates si fillim tecilat nuk jane te monitoruara nuk jane te regjistruaratejkalojne informimin te treja keto komente qe nuk kane asnje kuptim ligjor dhe nuk mund te definohen se cilat jane Pra i hapin rugen arbitrariteti dhe aluzimit te mundshem ne menyre qe edhe ky sektor i medias qe e mbush ate vakum qe krijohet ne kontrollin legjitim te pushtetit dhe i domozdoshem per shendetin e demokracise pra edhe ky vakum te mbetet vakum . Jam i bindur qe nje amendim i tille nuk do kaloje sedo i jepte mundesi autoriteteve shteterore te mbyllnin sipas qejfit te njerit apo te tjetrit cdo wepsit qe jep nje lajm, prezanton nje dokumentacion denoncon nje skandal jam i bindur qe nuk eshte rasti i fundit dhe as i pari i perpjekjeve per ta kontrolluar dhe besoj qe nje shqetesim i tille do jete edhe nder te tjera perpjekje e madhe per te ruajtur me te njejten force fjalen e lire dhe lirine e medias.”- pohon ai.

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

thirteen − twelve =