Raporti italian konfirmon se në Shqipëri kanë hyrë mbetje të rrezikëshme

AktualitetKryesore
428
0
sample-ad

 

mbetjet e rrezikshme

Debati mbi ligjin që lejon importin e mbetjeve në Shqipëri vijon, ndërsa tabela më poshtë e rendit vendin tonë në krye të vendeve me probleme në këtë drejtim nga të dhëna deri në vitin 2014.

Debati mbi ligjin që lejon importin e mbetjeve në Shqipëri vijon, por pyetja thelbësore shpesh anashkalohet: A kanë hyrë mbetje të rrezikshme në Shqipëri pavarësisht rregullimeve ligjore nga dy qeveritë e fundit? Pyet gazeta “Dita” në një shkrim të publikuar sot duke u përgjigjur: “Me sa duket po.

Një raport i autoriteteve italiane thotë se Shqipëria është në listën e vendeve të përfshira në trafikun e  mbetjeve të rrezikshme. Tabela më poshtë e rendit vendin tonë në krye të vendeve me probleme në këtë drejtim nga të dhëna deri në vitin 2014. Pra më shumë se me ligjet në letra apo debatet në ekrane, çështja e mbrojtjes nga mbeturinat e rrezikshme ka të bëjë me kontrollin e territorit, det dhe tokë. Kontroll që Shqipëria me sa duket as e ka patur, as e ka”.

tabela

Facebook Comments

POST A COMMENT.

three × 4 =