Tre gabime që i bëjmë në tualet

Tendence
960
0
sample-ad
5fdede23-2f22-4769-b924-97de4000a29c---0-

Ndoshta nuk jeni të vetëdijshëm për gabimet që i bëni kur shkoni në tualet. Ajo janë aq të dëmshme sa mund të shkaktojnë infeksion dhe acarim. Për t’i paradaluar, zbuloni se cilët janë tre gabimet që të gjithë i bëjmë në tualet dhe se si ato mund të korrigjohen
Rrimë të ulur më gjatë se që duhet
Shpesh ndodh që të kemi nevojë të rrimë në banjo më gjatë, pasi nuk mund të zbrazemi aq lehtë. Për shkak të kësaj ne qëndrojmë të ulur gjatë në guacën e tualetit. Ky veprim është gabim i madh sepse ashtu inkurajojmë zhvillimin e hemorroideve.

Pastroheni më shumë se që duhet
Letra higjienike e irriton lëkurën e zonës perianale dhe çon në kruarje dhe inflamacion. Fshijeni atë pjesë vetëm një ose dy herë, dhe në qoftë se e ndieni nevojën për më shumë, kjo do të thotë se ju nuk e keni zbrazur deri në fund sistemin e tretjes. Zgjidhni një letër higjienike të butë dhe pa aroma, për shkak se ata kanë më pak gjasa për t’ju irrituar lëkurën.

Pastroheni në drejtim të gabuar
Shumë gra në mënyrë të pandërgjegjshme e bëjnë këtë gabim, duke u fshirë nga prapa në drejtim përpara. Në këtë mënyrë bakteriet barten nga zora e uretrës.

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

18 − fifteen =