UGSH denoncon largimin arbitrar nga detyra të koleges Alida Tota

KryesoreSociale
956
0
sample-ad
94540f84cf667092dd52b5be4af176c3_M

Një deklaratë e Sekretarit të Përgjithshëm të UGSH, z. Xhovan Shyti, denoncon largimin arbitrar nga detyra të koleges Alida Tota. Ja teksti i plotë i dalë prej Zyrës së Shtypit të UGSH:

Gazetarja Alida Tota, e qenë në detyrën e Drejtores se Informacionit pranë Tv A1 është shkarkuar nga detyra pasi, sikurse ajo ka deklaruar, në përmbushje të detyrës funksionale, ka lejuar publikimin e kronikave me dëshmi ekskluzive nga fusha e grumbullimit të mbeturinëve në Sharrë. Raportime këto, që tregonin sesi shfrytëzoheshin mizorisht fëmijët që punojnë në këtë landfill, e që, sikurse kolegia denoncoi: errësojnë punën e kryebashkiakut të Tiranës Erion Veliaj…

Përtej pretendimit të palëve në konflikt: gazetares Tota dhe drejtuesve të Tv A1, Unioni i Gazetarëve Shqiptarë është duke e ndjekur rastin hap pas hapi dhe, ndërkohë, u bën thirrje drejtuesve të këtij televizioni ta gjykojnë e trajtojnë me korrektese vendimarrjen e tyre, pasi nisur nga pretendimet e koleges sone Tota, kemi të bëjmë me një ndërhyrje arbitrare që cënon integritetin e editorit dhe dhunon hapur autoritetin e gazetarisë.

Për Unionin e Gazetarëve Shqiptarë rasti i koleges Tota është pjesë e një praktike ndëshkimi fatkeqësisht të kthyer në normalitet. Prej aplikimit të saj kanë rënë preh jo pak gazetarë e punonjës të niveleve të larta drejuese mediatike. Përsëritja e këtyre rasteve ka ndikuar në uljen e besueshmërisë ndaj mediave dhe sidomos në ngushtimin e lirisë së gazetarëve. Fenomeni ka qenë dhe vazhdon të jetë shqetësues pasi vlerësimi prej punëdhenësve i punonjësve mediakë e gazetarëve, bëhet jo nga kriteri i cilësive të profesionalizmit, që ata prodhojnë, por nga qejfbërja apo qejfmbetja e drejtuesve politikë e pushtetor për llogari të pronarëve dhe interesave ditore të tyre. Ky realitet arbitrar ngushton lirinë e përcjelljes së informacionit të vërtetë dhe të gazetarisë drejt raportuese.
I gjendur para një fakti të tillë, Unioni i Gazetarëve Shqiptarë e inkurajon kolegen Tota të ndjekë me vendosmëri gjithë procedurën ankimuese që përcakton ligji për të tilla raste, duke e garantuar se UGSH do të jetë në solidaritet të plotë me të drejtën e saj ligjore e profesionale.

UNIONI I GAZETARËVE SHQIPTARË

SEKRETARI I PËRGJITHSHËM

XHOVAN SHYTI

Facebook Comments

POST A COMMENT.

eleven − seven =