Çaji i zi parandalon diabetin?

Shendeti
500
0
sample-ad

ccedil-aji-i-zi-parandalon-diabetin_21451899297_hd

Shkencëtarët zviceranë në hulumtimin e fundit kanë zbuluar që çaji i zi mund të parandalojë krijimin e diabetit të tipit 2.

Shkencëtarët zviceranë në hulumtimin e fundit kanë zbuluar që çaji i zi mund të parandalojë krijimin e diabetit të tipit 2.

Diabeti i tipit 2 është duke u bërë gjithnjë e më i shpeshtë, ndërsa ekspertët paralajmërojnë që nëse shprehitë e njerëzve nuk ndryshojnë, numri i personave që vuajnë nga diabeti deri në vitin 2030 do të jetë madje 900 milionë, dhe atë nëpër gjithë botën.

Shkencëtarët kanë vëzhguar shprehitë e njerëzve nëpër vende të ndryshme.

Në Irlandë, Turqi dhe Britani të Madhe përqindja e konsumimit të çajit të zi është më e lartë, derisa më e ulët është në Korenë Jugore, Brazil dhe Kinë.

Udhëheqësi i hulumtimeve, dr. Ariel Beresniak, ka deklaruar se si “ekziston lidhja në mes konsumimit të çajit të zi dhe reduktimit të rrezikut nga krijimi i diabetit të tipit 2, por gjithsesi është e nevojshme që hulumtimi të vazhdojë”.

Këto komponime konsiderohet që reduktojnë rrezikun nga krijimi i kancerit dhe ngadalësojnë përhapjen e qelizave të kancerit. Edhe pse hulumtimi, i cili është publikuar në revistën BMJ Open, ka nevojë të vazhdohet, shkencëtarët gjithsesi rekomandojnë konsumimin e të gjitha llojeve të çajit, dhe në veçanti të çajit të zi. /Telegrafi/

Facebook Comments

POST A COMMENT.

16 − 8 =