Haxhinasto "grabit" për herë të dytë aeroportin e Rinasit

Kryesore
493
0
sample-ad
haxhinasto_1467794730-4963524

Nga Shkëlzen HOXHA

Ne kuader te reagimeve qe Ministria e Transporteve dhe Infrastruktures ndermerr pas ngjarjes se grabitjes ne Rinas, nga burime te kesaj ministrie mesojme se eshte urdheruar Autoriteti i Aviacionit Civil te kryeje nje audit gjitheperpshires, te asistuar nga eksperte te certifikuar nderkombetare.

Kjo kerkese tingellon pak absurde po te kemi parasysh qe eksperte te kesaj fushe pretendojne se kane kualifikimet dhe aftesite per te vleresuar dhe identifikuar mangesite ne sistemin e sigurise.

Shqiperia gjate 25 viteve te fundit, jo vetem qe ka trajnuar grupe te tera ekspertesh per sigurine, por ata jane provuar ne mjaft eksperienca fale ofertave nga institucione homologe apo kompani provate.

Ekspertet ne fushen e sigurise se aviacionit kane marre trajnime nga organizata te rendesishme nderkombetare si ICAO,ECAC, IATA, JAA etj, pa permendur dhe eksperiencat individuale nga operatoret shqiptare nder vite.

Te paguash ekspertize te huaj kur ke nje kaste profesionistesh ne vend, kjo bie ere, ne mos korripsion, shperdorim dhe kompleks inferioriteti.

T’jua marresh parate shqiptareve e t’jua japesh te huajve per arsyet e mesiperme, perben nje krim te dyfishte dhe para se gjithash nje krim ekonomik.

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

eighteen − six =