Roboti "Budgee",që ndihmon pleqtë dhe invalidët

Kuriozitete
389
0
sample-ad

Robotët edhe mund të jenë krijuar për të bërë punë të ndryshme,por, një pjesë prej tyre, të prezantuar në konferencën” RoboBusiness” në Boston, kanë një të përbashkët: janë krijuar për të ndjekur të zotin. Një robot i quajtur “Budgee” është krijuar për të mbajtur peshat e rënda të të moshuarve dhe njerëzve me aftësi të kufizuara. Që” Budgee” të ndjekë të zotin, ky i fundit duhet të marrë me vete një pajisje të vogël dhe të përdorë aplikacionin që të vendosë distancën midis atij dhe robotit ndjekës.

Roboti pritet që të ndjekë të zotin deri në shpejtësinë 2.4 metër për orë dhe i dërgon mesazh nëse nuk mund të vazhdojë më tej. Sensorët e parandalojnë që të mos rrëzohet ose të pengohet. “Budgee” do të vijë në përmasa të ndryshme dhe do të peshojë deri në 9 kg. Po ashtu do të jetë në gjëndje që dhe të përkulet dhe do të mbajë deri në 23 kg. Pritet të dalë në shitje në janar në vlerën 1,400 dollarë.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

12 − 8 =