Pesë pendimet në momentet e fundit të jetës

Histori te rrallaKryesore
779
0
sample-ad

Në momentin e fundit të jetës shumë njerëz përballen me pendimin,ndoshta duhet të kishin bërë gjërat pak më ndryshe,ndoshta është shumë vonë për të reflektuar për situate të ndyshme. Një ish-infermiere ka ndarë përvojën e saj se për çfarë njerëzit pendohen më shumë. Ajo shprehet se befasohet se sa shumë ngjasojnë pendimet e pacientëcve të saj. Në pendimet e tyre janë gjërat më të thjeshta në jetë ,siç janë komunikimi me miqtë apo të jeshë vetvetja. Ish- infermierja thotë se njerëzit pendohen që kanë punuar shumë, ndërsa disa të tjerë dëshironin të shprehnin ndjenjat e tyre më shpesh.

“Pacientët e mi dëshironin që momentet e fundit ti kalonin në shtëpi.Çdo pacient ndjeu paqe në vetvete para se të ndërrronte jetë. Secili prej tyre ka ndjerë emocione të ndryshme si: përgënjeshtrime , frikë , zemërim , pendim dhe më shumë mohim ndaj shprehjes së pëlqimeve. Kur u pyetën nëse ndjeheshin të të penduar për ndonjë gjë që kishin bërë apo që do ta bënin ndryshe , përsëri përmëndeshin temat e njëjta” , -është shprehur ish-infermjerja Bronnie Ware.

Pesë pendimet më të zakonshme të të moshuarve janë :

1-“Do të dëshiroja të kasha guxim in të jetoja një jetë të drejtë me vetveten e jo një jetë që të tjerët e mendonin për mua”.

2-“Do të doja të mos kasha punuar kaq shumë”.

3-“Do të doja të kasha guxim ti shprehja ndjenjat e mia ”.

4-“do të dëshiroja të komunikoja me miqtë e mi”.

5-“Do të dëshiruar të lejoja vetveten të isha I lumtur”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

16 − 14 =