Anketa/87 % e shqiptarëve e konsiderojnë ende problem kryesor papunësinë

Ekonomi
283
0
sample-ad
te-papune-te-partizani-i-pa

87 % e shqiptarëve konsiderojnë ende problem kryesor papunësinë.

Në anketën e kryer nga Instituti Studimeve Ndërkombëtare, papunësia ishte gjetja kryesore, në këndshikimin qytetar, si shqetësimi më i madh që përballet sot vendi. Më tej, ndjekur kjo nga varfëria (me 75 përqind e të pyeturve). Kurse rreth gjysma e të intervistuarve sheh si problemin më të madh të vendit, drejtësinë. Pas saj, shqetësim janë standardet e ulëta të kujdesit shëndetësor, e kështu me radhë.

Ky studim është pjesë e projektit ‘Shqiptarët dhe Modeli Social Evropian”, të kryer nga Instituti Studimeve Ndërkombëtare, AIIS.

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

seven − 6 =