Evazioni Fiskal/ Kryeministri Rama paralajmëron aksionin kundër informalitetit

KryesorePolitike
246
0
sample-ad
187871

Kryeministri Edi Rama, në një takim me drejtorët e tatim-taksave gjatë ditës së sotme ka paralajmëruar nisjen e aksionit ndaj informalitetit.

Kjo, ka pohuar Rama, është kryefjala e këtij kapitulli të ri që duhet të çelim, duke shtuar se nuk është betejë kundër biznesit, por një betejë për të mbrojtur konsumatorin, biznesin dhe shtetin shqiptar.
“Ne ju doganat e tatimet do kërkojmë ndihmën e qytetarëve. Të denoncojnë çdo sjellje apo qasje, apo veprim të padenjë të punonjësve të doganave apo tatimeve”, tha Rama.

Sipas deklaratave të kryeministrit, çdo rajon apo degë në sistemin e tatimeve do të ketë një plan të detajuar, me një tabelë rezultatesh të pritshme, të cilat do të krahasohen në mënyrë periodike me rezultatet e arritura.

Rama ka pohuar sërish se nga sondazhet në terren ka rezultuar se një e treta e subjekteve ose nuk janë fare të regjistruar ose nuk kanë kasa fiskale, ose nuk i përdorin.

Qeveria po përgatitet të bëjë thirrje publike edhe për konsumatorët, të cilët duhet të tërheqin kupnin, ndërsa bizneset do të jenë të detyruar të vendosin një tabelë ku i njoftojnë klientët që duhet të tërheqin kuponat tatimorë.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

11 − 3 =