Majdanozi dhe efektet e shëndetshme të tij

Shendeti
573
0
sample-ad

Majdanozi është bimë e pasur me shumë elemente kryesore, që drejtpërdrejt ndikojnë në organizmin e njeriut.

Ai është një bimë e cila ka në përbërjen e saj kalium, kalcium, fosfor, hekur, magnez, mangan, bakër dhe mikroelemente të tjera të dobishme. Për detoksim të shkëlqyeshëm është e preferuar të zieni çaj ngamajdanozi. Pos pastrimit, shërben edhe për forcimin e gjëndrave të lukthit, kundër sëmundjeve të zemrës, veshkave e do të ndikojë edhe në përshpejtimin e metabolizmit.

Gjithashtu majdanozi në përmbajtjen e tij ka dhe apioli dhe miristicina, që ndikojnë në rrjedhen e urinës duke bërë që të largohen infeksionet nga kanali urinar. Flavonoidet me të cilat është i pasur majdanozi ndikojnë si antioksidues, e pos tyre, majdanoz është i pasur edhe me vitamina A dhe C.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

11 − nine =