Raporti i Eurostat për Shqipërinë: Ka çmimin më të lartë të energjisë në rajon, Kosova më të ulëtin

Ekonomi
519
0
sample-ad
eurooo

Zyra për Statistika e Komisionit Evropian Eurostat ka publikuar ditën e sotme statistikat më të fundit për çmimin e energjisë elektrike.

Sipas statistikave të Eurostat, ka rezultuar se Shqipëria ka çmimin më të lartë të energjisë në rajon, duke lënë pas edhe vende si Bullgaria e Islanda. Ndërkohë, në Kosovë paraqitet një tjetër situatë, ku ky vend ka çmimin më të ulët në Evropë për qytetarët dhe bizneset e saj.

Mësohet se në vendin tonë paguhet mesatarisht 11.6 cent, ndërsa Kosova paguan mesatarisht 5.5 cent, pra dy herë më pak se shqiptarët, vendi prej ku Kosova e importon energjinë.

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

2 × five =