'Shengen', riatdhesohen 49 shqiptarë

Aktualitet
270
0
sample-ad

49 shtetas shqiptar janë riatdhesuar sot nga Franca pasi ata kishin shkelur rregullat e qëndrimit në zonën Shengen. Riatdhesimi i emigrantëve është bërë sot rreth orës 16:40 nëpërmjet një fluturimi charter drejt Rinasit.

Operacioni i riatdhesimit u zhvillua  nga Policia e Shtetit Shqiptar, përkatësisht strukturat e Policisë Kufitare dhe Migracionit, në bashkëpunim me agjencitë ligj zbatuese Franceze dhe FRONTEX.

Në bordin e avionit ishte  dhe një përfaqësues i Avokatit të Popullit me qëllim monitorimin e respektimit të të drejtave të shtetasve që  u riatdhesuan si dhe në përbërje të eskortës kishte dhe një mjek e një psikolog. Nga shtetasit deportivë të kthyer, 25 prej tyre janë kthyer nga Franca, 4 nga Belgjika, 6 nga Finlanda, 7 nga Gjermania, 3 nga Spanja dhe 4 nga Italia.
Të gjithë shtetasit e kthyer sot , janë penalizuar për tre vjet mos  të udhëtojnë drejt vendeve të hapsirës Shengen.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

five + 1 =