Deputeti i PD-së Oerd Bylykbashi ka komentuar se ndryshimet në ligjin e zgjedhjeve cënojnë marrëveshjen

AktualitetKryesorePolitike
242
0
sample-ad

Ndryshimet në Kodin Zgjedhor të propozuara nga mazhoranca për organizimin e KZAZ në bazë të ndarjes së re territoriale, kanë kaluar tashmë në kalendarin e punimeve të Kuvendit pa miratimin e opozitës. Pavarësisht se mazhoranca vijon të theksojë se ndryshimet që do të bëhen në disa nene të Kodit Zgjedhor janë thjeshtë ndryshime teknike që bëhen si pasojë e ndarjes së re administrative-territoriale.

Megjithatë Partia Demokratike vijon me qëndrimin e saj përkundrejt kësaj nisme të mazhorancës, duke kundërshtuar ndërhyrjet në Kodin Zgjedhor. Sipas deputetit demokrat, Oerd Bylykbashi ndryshimet që po bën shumica parlamentare në ligjin për zgjedhjet, janë tërësisht të njëanshme, dhe si të tilla cënojnë drejpërdrejt marrëveshjen e nënshkruar me konsensus mes palëve me 24 Dhjetor.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

thirteen + thirteen =