Mario Blejer, këshilltar i Guvernatorit të BSH Gent Sejkos

Ekonomi
294
0
sample-ad

Pak muaj më parë Edi Rama dështoi ta sillte si gurvernatorin e parë të huaj në krye të Bankës së Shqipërisë, por në fund ka gjetur mekanizmin që ti japë një rol të paktën këshillues argjentinasit Mario Blejer.

Kryeministri njoftoi në rrjetet sociale emërimin e ish-guvernatorit argjentinas dhe ish-drejtorit të Politikave Monetare të Bankës së Anglisë si këshilltar të shefit të ri të Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko.

Mario Blejer, ekonomisti i famshëm që ka qenë dhe drejtor i politikave monetare të Bankës së Anglisë, do jetë këshilltari i guvernatorit tonë”, thotë Rama.

Bejler ishte kandidati i preferuar i Ramës për guvernator, por propozimi i tij u refuzua nga presidenti Nishani.

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

2 × four =