Rekrutuan 90 luftëtarë xhihadist për Siri, dërgohen për gjykim nëntë persona mes tyre edhe dy imam

AktualitetKronikeKryesore
282
0
sample-ad

Prokuroria e Krimeve të Rënda ka dërguar për gjykim dosjet e nëntë  personave të akuzuar për rekrutim të luftëtarëve xhihadist në Siri nëpërmjet Turqisë. Mes tyre është edhe dosja e Imamit të xhamisë së Unazës së Re Genci Balla.

Sipas Prokuroris, ata akuzohen se kanë rekrutuar nëntëdhjetë besimtarë mysliman, të cilët  i kanë dërguar në Siri për tu bashkuar me luftëtarët xhihadist të shtetit islamikë, për të luftuar në krahë të ushtrisë së xhihadistëve të ISIS-it. Operacioni për arestimin e tyre ka ndodhur rreth një vit më parë, dhe mësohet se asnjëri prej tyre nuk e ka apeluar vendin.

Prokuroria ka kryer hetime në funksion të procedimit dhe në përfundim të tyre ka marrë me cilësinë e të pandehurve shtetasit:

1.Genci Balla, me veprime aktive të kryera prej tij, ka konsumuar elementet e figures se veprës penale të:

Rekrutimi i personave për kryerjen e veprave me qëllimeve terroriste ose të financimit të terrorizmit’, parashikuar nga neni 231 i Kodit Penal,

‘Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprave me qëllime terroriste’, parashikuar nga neni 232/a i Kodit Penal.

‘Nxitja e urrejtjes ose grindjeve’, parashikuar nga neni 265 i Kodit Penal.

2.Gert Pashja,me veprime aktive të kryera prej tij, ka konsumuar elementet e figures se veprës penale të:

Rekrutimi i personave për kryerjen e veprave me qëllimeve terroriste ose të financimit të terrorizmit’, parashikuar nga neni 231 i Kodit Penal,

‘Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprave me qëllime terroriste’, parashikuar nga neni 232/a i Kodit Penal.

‘Nxitja e urrejtjes ose grindjeve’, parashikuar nga neni 265 i Kodit Penal.

3.Bujar Hysa,me veprime aktive të kryera prej tij, ka konsumuar elementet e figures se veprës penale të:

Rekrutimi i personave për kryerjen e veprave me qëllimeve terroriste ose të financimit të terrorizmit’, parashikuar nga neni 231 i Kodit Penal,

‘Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprave me qëllime terroriste’, parashikuar nga neni 232/a i Kodit Penal.

‘Nxitja e urrejtjes ose grindjeve’, parashikuar nga neni 265 i Kodit Penal.

‘Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve luftarake dhe e municionit, parashikuar nga neni 278/2 i Kodit Penal.

 4.Orion Reçi,me veprime aktive të kryera prej tij, ka konsumuar elementet e figures se veprës penale të:

Rekrutimi i personave për kryerjen e veprave me qëllimeve terroriste ose të financimit të terrorizmit’, parashikuar nga neni 231 i Kodit Penal,

‘Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprave me qëllime terroriste’, parashikuar nga neni 232/a i Kodit Penal.

‘Nxitja e urrejtjes ose grindjeve’, parashikuar nga neni 265 i Kodit Penal.

 5.Verdi Morava duke e akuzuar për kryerjen e veprave penale të:

‘Rekrutimi i personave për kryerjen e veprave me qëllimeve terroriste ose të financimit të terrorizmit’, parashikuar nga neni 231 i Kodit Penal,

‘Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprave me qëllime terroriste’, parashikuar nga neni 232/a i Kodit Penal.

‘Nxitja e urrejtjes ose grindjeve’, parashikuar nga neni 265 i Kodit Penal.

6.Zeqir Imeri,duke e akuzuar për kryerjen e veprave penale të:

‘Rekrutimi i personave për kryerjen e veprave me qëllimeve terroriste ose të financimit të terrorizmit’, parashikuar nga neni 231 i Kodit Penal,

‘Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprave me qëllime terroriste’, parashikuar nga neni 232/a i Kodit Penal.

‘Nxitja e urrejtjes ose grindjeve’, parashikuar nga neni 265 i Kodit Penal.

‘Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve luftarake dhe e municionit’, parashikuar nga neni 278/2 i Kodit Penal.

‘Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve luftarake dhe e municionit’, parashikuar nga neni 278/3 i Kodit Penal.

‘Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve të ftohta’, parashikuar nga neni 279 i Kodit Penal.

 7.Astrit Tola,me veprime aktive të kryera prej tij, ka konsumuar elementet e figures se veprës penale të:

Rekrutimi i personave për kryerjen e veprave me qëllimeve terroriste ose të financimit të terrorizmit’, parashikuar nga neni 231 i Kodit Penal,

‘Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprave me qëllime terroriste’, parashikuar nga neni 232/a i Kodit Penal.

‘Nxitja e urrejtjes ose grindjeve’, parashikuar nga neni 265 i Kodit Penal.

8.Edmond Balla,Duke e akuzuar për kryerjen e veprave penale të:

‘Rekrutimi i personave për kryerjen e veprave me qëllimeve terroriste ose të financimit të terrorizmit’, parashikuar nga neni 231 i Kodit Penal,

‘Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprave me qëllime terroriste’, parashikuar nga neni 232/a i Kodit Penal.

‘Nxitja e urrejtjes ose grindjeve’, parashikuar nga neni 265 i Kodit Penal.

 9. Fadil Muslimani,me veprime aktive të kryera prej tij, ka konsumuar elementet e figures se veprës penale të:

Rekrutimi i personave për kryerjen e veprave me qëllimeve terroriste ose të financimit të terrorizmit’, parashikuar nga neni 231 i Kodit Penal,

‘Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprave me qëllime terroriste’, parashikuar nga neni 232/a i Kodit Penal.

‘Nxitja e urrejtjes ose grindjeve’, parashikuar nga neni 265 i Kodit Penal.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

16 + 8 =