Zhytësi ka hyrë aty ku ndahen dy kontinente

Histori te rrallaKuriozitete
301
0
sample-ad

Një zhytës ka hyrë në të vetmin vend në botë, ku ndahen dy kontinente.

Bëhet fjalë për kanionin Silfra.

Ai ndodhet në jug të Islandës.

Kanioni Silfra është mes dy pllakave kontinentale.

Ujërat e kristalta vërshojnë aty ku ndahet Amerika e Veriut dhe Euroazia.

Këto pllaka vijnë duke u larguar me nga dy centimetra në vit.

Fotot janë realizuar nga biologu francez Mathieu Foulquie.

Temperaturat e ulëta dhe filtrimi i llavës bën që uji të jetë kaq i kristaltë.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

3 × 1 =