O Gjirokastra me vulë, ç’e bëre Shemo hajdunë

EditorialKryesore
573
0
sample-ad

Vargje të autorit Ismail XHAFERI, sipas një kënge të vjetër  popullore.

 

O Gjirokastra me vulë,

Çe bëre Shemo hajdunë,

Shemua e ndryshoi zananë,

Ndaj filloi punë në doganë.

 

O Gjirokastra me vulë,

Çe bëre Shemo hajdunë,

Shemoja ndryshoi gunë,

Në tatime filloi punë.

O Gjirokastra me vulë,

Çe bëre Shemo hajdunë,

Shemoja gaboi prapë,

Ndaj filloi punë në gjykatë

 

O Gjirokastra me vulë,

Çe bëre Shemo hajdunë,

Shemua na i bën me dorë,

Filloi punë si prokuror.

 

O Gjirokastra me vulë,

Çe bëre Shemo hajdunë,

Shemo trimi me guxim,

Shkoi policë në qarkullim.

 

O Gjirokastra me vulë,

Çe bëre Shemo hajdunë,

Shemoja nuk njeh kapistër,

Ndaj filloi punë si minister.

 

O Gjirokastra me vulë,

Çe bërë Shemo hajdunë,

Shemo trimit i ka hije,

Ndaj shkoi kryetar bashkie.

 

O Gjirokastra me vulë,

Çe bëre Shemo hajdunë,

Shemon fati pas e ndjek,

Ndaj së fundmi u bë mjek.

 

O Gjirokastra me vulë,

Çe bëre Shemo hajdunë,

Shemua punët nuk i zgjati,

Filloi punë në lodra fati.

 

O Gjirokastra me vulë,

Çe bëre Shëemo hajdunë,

Shemua ndryshoi zananë,

Ndaj u bë politikanë.

 

O Gjirokastar me vulë,

Çe bërë Shemo hajdunë,

Shemua për lekë të vret,

Ndaj dhe u bë deputet.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

ten − 8 =