Gjermanët shpikin makinën që kthen ujin në karburant

Shkenceknologji
291
0
sample-ad

Ende askush nuk ka gjetur një mënyrë për ta kthyer ujin në verë, por kimistët gjermanë kanë zbuluar se si ta kthejnë ujin në benzinë. Fjala është për kompanin “Sunfire GmbH”, e cila, kohë më pare,

ka demonstruar si funksionon teknologjia e tyre, që konverton ujin dhe dioksidin e karbonit në karburante sintetike, benzinë, naftë dhe vajgur, duke përdorur për këtë trajtim energjinë elektrike nga burime të rinovueshme.

“Unë do ta quaja këtë një mrekulli, sepse e ndryshon plotësisht mënyrën e cila deri më tani ka prodhuar karburant për makina dhe aeroplanë, si dhe industrin kimike,” tha për RT, Nils Aldag, drejtor financiar dhe një nga themeluesit e “Sunfire GmbH”. Përgatiti: Ilir KRASNIQI
 

Facebook Comments

POST A COMMENT.

nineteen − eight =