Pushteti në punë e përkeqëson depresionin

Shendeti
330
0
sample-ad

Një studim i ri në Journal Health and Social Behavior nga Shoqatëa Amerikan ka gjetur se pushteti në punë mund të përkeqësoj shëndetin mendor të gratë. Bashkë, autorët Tetyana Pudrovska dhe Amelia Karraker kanë ekzaminuar efektet e autoritetit në vendin e punës në shëndetin mendor përmes prizmit të marrëdhënieve gjinore. Ato gjetën se gratë me autoritet në punë shfaqin më shumë simptoma depresive se sa gratë pa autoritet në vendin i punës. E kundërta ndodhte ter burrat: ata me autoritet janë në përgjithësi më pak depresiv se burrat pa autoritet në punë.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

7 + 2 =