ERE: Çmimi i ri i energjisë për familjarët është 9,5 lekë për kW

EkonomiKryesore
218
0
sample-ad

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”15862″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_column_text]Enti Rregullator i Energjisë vendosi çmimin e ri të energjisë elektrike për familjarët. Për të gjithë konsumatorët familjarë çmimi do të jetë 9,5 lekë, dhe do të paguhet nga 1 janari, për çdo kilovat energji të harxhuar.

Aktualisht çmimi i energjisë për familjarët është i përshkallëzuar me dy nivele, ku 300 kW/h e para paguhen me 7.7 lekë, ndërsa sasia sipër këtij niveli, 13.5 lekë.

Po ashtu ERE ka vendosur të rrisë çmimin e prodhimit në 1.45 lekë. Ndërsa çmimi mesatar i energjisë për OSHEE do të jetë 10.7 lekë për kW

Gjatë mbledhjes, ERE ka vendosur të mbajë të pandryshuar edhe tarifën e transmetimit për OST që kërkoi më herët rritjen e çmimit të transmetimit në 0.7 lekë.

Enti pritet të vendosë objektiva për vitin 2015, që borxhet e OSHE-s të ulen dhe të shkojnë në 22%, pasi edhe çmimi i energjisë vendoset mbi bazën e këtyre treguesve.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Facebook Comments

POST A COMMENT.

five + ten =