Domatet na mbrojnë nga kanceri i pankreasit

Shendeti
301
0
sample-ad

Studiuesit kanë analizuar më se 400 persona të diagnostikuar me kancer të pankreasit, si edhe mbi katër mijë persona të cilët kanë qenë në grupin kontrollues. Edhe pse ndikimi parandalues i konsumimit të frutave dhe perimeve është i njohur te të gjithë llojet e kancerit, në rastin e kancerit të pankreasit një efekt edhe më të shprehur ka likopeni.

Pasi kanë analizuar shprehitë ushqimore dhe kanë marrë parasysh moshën, masën trupore, pirjen e duhanit, nivelin arsimor dhe konsumimin e përgjithshëm të folateve, është vërejtur se ata që kanë konsumuar më së shumti likopen ishin më të mbrojtur për 31 për qind nga kanceri i pankreasit. Rezultatet tregojnë se ushqimi i pasur me likopen, në radhë të parë me dobate, ul rrezikun e prekjes nga ky lloj kanceri.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

two × two =