Makinat "BMW" do t’i parkoni nga ora intelegjente

Shkenceknologji
369
0
sample-ad

Kompania BMW në “CES” tjetër në Las Vegas do të shfaq zhvillimet e saj të reja në fushën e automjeteve autonome, ndër të cilat do të jetë asistent për parkim që do të punojnë përmes orës së zgjuar.

Modeli BMW i3 është e pajisur me katër skanerë laser të avancuara që mund të hartojë zonën dhe të zbulojë ndonjë rrezik të mundshëm në mjedisin e tij. Të dhënat makina do të mund të përdorë për të ngadalësuar vetë dhe për të shmangur përplasjen.

Kompania BMW thotë se të dhënat që do t’i mbledh makina mund të kombinohen me planet digjitale të ndërtesës, për të lejuar vozitjen autonome.

Shoferi përmes orës së zgjuar do të jetë në gjendje për të aktivizuar asistent parkimi automatikisht, i cili do të parkojë makinën një vend të lirë në një garazh shumëkatësh dhe do të mbyllet në pritje të thirrjes tjetër.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

20 − 11 =