Çfarë përfitimesh kemi nga Joga

Shendeti
347
0
sample-ad

Sipas shkencëtarëve të Harvard-it, joga është e shëndetshme për zemrën. Joga sipas disa zbulimeve, të çon në humbjen e peshës, ul kolesterolin e keq dhe shkurton presionin e gjakut.

Në fakt, përmirësimet kanë qenë në një nivel me ato stërvitje të tilla si çiklizëm dhe ecje të shpejtë. Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, seancat e rregullta të jogës mund t’ua bëj më të lehta për të lënë duhanin.

Disa kërkime nuk janë të sigurta se pse joga është efektive por mund të themi se kombinimi i ushtrimeve dhe lirimi i stresit mund të jetë çelësi. Gjetja është e rëndësishme sepse ju sugjeron atyre që nuk janë mire apo janë në moshë të shtyer për të bërë ushtrime mund të praktikojnë joga për të mbajtur zemrën e tyre më të shëndetshme.

Vrasësit më të mëdhenjë janë sëmundjet koronare të zemrës në Britani, më shumë se 70.000 kanë humbur jetën nga ataku i zemrës dhe disa probleme kardiake. Pirja e duhanit, kolesteroli i lartë, presioni i lartë i gjakut, mbipesha dhe të mos ushtruarit janë disa faktorë të rrezikshëm.

Burrat dhe gratë jogën e përshkruajnë si një pjesë e humbjes së kg më shumë se ata që kanë bërë ushtrime shtesë. Ata që kanë bëre joga për tre muaj gjithashtu kanë pare që presioni i gjakut të bie dhe levelet e kolesterolit të keq bien.
Disa studime kanë treguar se joga është më efektive se medikamentet. Këto studime janë premtuese, përfitimet mund të jenë të shumta nëse ju praktikoni joga.

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

eight + 12 =