Kripa është shumë e dëmshme për dhimbjen e kokës

Shendeti
351
0
sample-ad

Sipas një studimi që është kryer së fundmi ekspertët thonë se në lidhje me sasinë e konsumit të kripës dhe pasojat që sjell, është vënë re se na shkakton dhimbje të kokës.

Ata i mëshojnë faktit se reduktimi në masë i saj na sjell qetësi dhe pakëson dhimbjet e kokës. Rerduktimi i përdorimit të kripës mund të çojë në pakësimin e dhimbjes së kokës në masën 30 %. Njerëzit që e pakësonin kripën në tre gramë në ditë, vuanin më pak nga dhimbjet e kokës.

Tre gramë kripë janë të barazvlefshme me rreth gjysmë luge çaj. Sipas kërkuesve, reduktimi i kripës pakëson dhimbjet e kokës, pasi ul presionin e gjakut dhe pulsin. Madje edhe njerëzit me presion normal të gjakut patën një reduktim në dhimbjet e kokës, kur morën më pak kripë. Duke qëndruar në të njëjtën linjë, shkencëtarët e Universitetit “John Hopkins” deklaruan se kalimi në një dietë të shëndetshme, nuk kishte efekte në dhimbjen e kokës.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

fourteen − 1 =