Mbrojtja e dhëmbëve tek fëmijët tuaj

Shendeti
381
0
sample-ad

Mënyra me e mire për te mbrojtur dhembet e fëmijëve tuaj është te aplikoni tek ta një shtrese te quajtur silant.

Silantet dentare janë shtresa te holla plastike te cilat mbrojnë sipërfaqen okluzale (pjesën e sipërme) te dhëmbit. Zakonisht këto shtresa vendosen tek dhembet molare dhe premolare ne mënyrë qe t’i mbrojnë ata nga kariesi.

Studimet tregojnë se prishjet me te shpeshta te dhëmbit tek fëmijët me te vegjël se 15 vjeç ndodhin pikërisht ne këtë pjese.

Kush mund t’i aplikoje silantet

Silantet mund te aplikohen tek fëmijët nga 6-14 vjeç tek dhëmballët e sapodala.

Sa është jetëgjatësia e një silanti?

Një silant mund te zgjasë nga 3 deri ne 10 vjet, kjo varet nga higjiena e gojës dhe nga materiali i silantit.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

1 × 1 =