Femrat më pak të korruptuara se meshkujt në administratën shqiptare

AktualitetKryesore
419
0
sample-ad

Femrat duket se janë më pak të korruptuar se meshkujt në administratën shqiptare. Të paktën kështu rezulton nga një studim i PNUD-it. Sipas këtij studimi, meshkujt janë shumë herë më të ekspozuar ndaj korrupsionit sesa femrat.

Studimi thotë se meshkujve u është propozuar më shumë se sa femrave të përfshihen në praktika korruptive, mes të cilave forma kryesore janë fovorizimet, nepotizmi dhe patronazhi.

Kjo si duket bën që ata të jenë edhe më të korruptuar.

Nga të dhënat e studimit rezulton se 38% e nëpunësve civilë shqiptarë besojnë në korrupsionin brenda kësaj strukture, ndërsa 11% e pjesmarrësve në anketim kanë qenë dëshmitarë të korrupsionit.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

1 + 2 =