Mrekulli e Zotit ose mrekulli e arkitekturës? Vullkani zhduku qytezën përveç kishës

Foto lajmeHistori te rralla
674
0
sample-ad

Tetë vite aktivitet dhe tonelata llavë të çliruar do t’i mjaftonin vullkanit Paricutin në Meksikë për të zhdukur nga faqja e dheut një qytezë të vogël, përveç një objekti; kishës.

Mrekulli e Zotit ose mrekulli e arkitekturës? Quajeni si të doni, por ajo që ka mbetur nga qyteza San Juan Parangaricutiro është vetëm objekti i kultit që edhe sot mbahet në një gjendje të mirë.

Shkatërrimi nisi në vitin 1943. Nga ky vit deri në vitin 1951 vulkani ishte tepër aktiv. Fatmirësisht banorët patën kohën e nevojshme për t’u larguar me shpresën se do të ktheheshin një ditë sërish në vendlindjen e tyre. Por shpresat u venitën e më pas u zhdukën, kur pas tetë vitesh ajo që la pas vullkani ishte vetëm shkëmbinj të formuar nga llava dhe shkretëtirë.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

two + twenty =