Shtatë persona u paguan 80 milionë dollarë për t'ia mësuar CIA-s torturat ndaj terroristëve islamikë

AktualitetKryesore
465
0
sample-ad

Kompania që morri përsipër të luaj rolin e trajnuesit të ekspertëve të Agjencisë së Shërbimit Inteligjent amerikanë, CIA, quhet “Compania Y”, e përbërë nga shtatë themelues. Dhe kush janë të shtatët?

Për këtë shërbim të ofruar, pra për torturat të cilat Agjencia do ti vinte në përdorim, kjo kompani u pagua me 80 million USD. Në mesin e shtatë personave themelues të kompanisë, gjenden psikologë,por dhe me profesione tjera. Ata kanë trajnuar agjentët e Shërbimit Inteligjent amerikanë për të përdorur torturat ndaj personave të kapur e që mendohej se ishin pjesë e celulave islamiste terroriste.

Kompania “Company Y” e kishte bazën e saj në Uashington. Në përbërje të saj ishin shtatë themelues dhe ishin pikërisht këta që e ndihmuan CIA-n, duke i mësuar torturat barbare. Dhe kush janë të shtatët?

Një nga skicat e strategjisë për torturë:

Ata janë: James Mitchell, John Bruce Jessen, David Ayers, Randall Spivey, James Sporleder, Joseph Matarazzo, dhe Roger Aldrich.

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

12 + 17 =