Terapia në grup është e fuqishme për shëndetin mendor

Shendeti
851
0
sample-ad

Ndonjëherë njerëzit që ndajnë një problem të përbashkët, si vetëdëmtimin, abuzimin e substancave ose çrregullimet sociale të ankthit mund të përfitojnë nga puna përbashkët në grupe të vogla, për të zgjidhur vështirësitë e tyre në një mjedis mbështetës nën drejtimin e një profesionisti.

Pyetja më e rëndësishme që mund t’i bëni vetes nëse vendosni të takoni një terapist psikologjik është nëse do të jeni në gjendje që të zhvilloni një marrëdhënie të mirë me to. Nëse ndërtoni një raport me terapistin dhe keni një qëndrim pozitiv ndaj trajtimit, trajtimi do të ketë më shumë mundësi për t’u përfituar nga ju. Duhet gjithashtu të pyesni rreth terapive trajnuese, eksperiencave dhe qasjes së trajtimeve që ato preferojnë.

Është e rëndësishme për të kuptuar se këshillimi nuk është një përvojë pasive. Përveç terapisë së shkurtër mbështetëse, këshilluesi nuk është aty thjesht për t’ju dëgjuar dhe për t’ju bërë që të ndiheni më mirë. Ka seanca që ju bëjnë që të ndiheni të acaruar apo edhe të zemëruar. Me CBT-në në mënyrë të veçantë, do t’ju kërkohet për të bërë detyrat e shtëpisë. Për të marrë përfitimin maksimal nga këshillimi, duhet të angazhoheni në këtë proces.

Nëse doktori ju rekomandon terapinë këshilluese ose psikologjike, duhet gjithmonë ta pyesni nëse do të kenë ndonjë kosto të përfshirë dhe se çfarë do të jetë. Vizitat tek psikologët dhe klinikat psikologjike mund të çojnë në një diskutim nëse preferohet një psikolog, një psikiatër ose njëspecialist tjetër. Mjeku do t’ju hartojë një plan të detajuar të kujdesit shëndetësor mendor para se të drejtoheni tek një psikolog.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

3 × four =