Qeveria e re e Kosovës, me 21 ministra dhe 50 zëvendësministra

AktualitetPolitike
309
0
sample-ad

Qeveria e re e Kosovës, e cila drejtohet nga kreu i LDK-së, Isa Mustafa, përveç 21 ministrave, do të ketë edhe rreth 50 zëvendësministra, gjë që e bënë ekzekutivin e Kosovës, më të madhin në Evropë.

Në marrëveshjen për bashkëqeverisje ndërmjet PDK-së dhe LDK-së është përcaktuar që ato të kenë nga një zëvendësministër në secilën ministri.

E kur kësaj i shtohen edhe kërkesat e minoriteteve, që edhe ata të kenë disa poste zëvendësministrash, numri i zëvendësministrave në ekzekutiv arrin në 50, gjë e cila do të paraqesë barrë të rëndë për buxhetin e varfër të shtetit të Kosovës.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

2 × two =