Kosova me qeveri të re, por me "dy" kryeministra

AktualitetPolitike
398
0
sample-ad

Kosova me qeveri të re pas 6 muajsh që nga zgjedhjet e përgjithshme, dhe pas formimit te koalicionit mes PDK dhe LDK.

Kuvendi i Kosovës ka votuar me 73 vota pro, 38 vota kundër dhe 2 abstenim qeverinë e re të Kosovës, të drejtuar nga kryeministri Isa Mustafa dhe zëvendëskryeministër Hashim Taçi.

Menjëherë pas votimit të qeverisë, kryeministri Isa Mustafa dhe ministrat e tij kanë bërë betimin para deputetëve të Kuvendit.

 

Kabineti i ri qeveritar

Kryeministër: Isa Mustafa

1. Hashim Thaçi, zëvendëskryeministër dhe ministër i Jashtëm
2. Kujtim Shala, zëvendësministër dhe ministër i Kulturës
3. Branimir Stojanivq, zëvendëskryeministër
4. Mahri Jagxhillar, ministër i Administratës Publike
5. Lubomir Mariq, ministër i Pushtetit Lokal
6. Arsim Bajrami, ministër i Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë
7. Valon Murati, ministër i Diasporës
8. Hajredin Kuçi, ministër i Drejtësisë
9. Abdullah Hoti, ministër i Financave
10. Blerand Stavileci, ministër i Zhvillimit Ekonomik
11. Bekim Çollaku, ministër i Integrimeve Evropiane
12. Haki Demolli, ministër i FSK-së
13. Aleksandër Jabllanoviq, ministër për Komunitete dhe Kthim
14. Ferid Agani, ministër i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor
15. Arban Abrashi, ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale
16. Edita Tahiri, ministër pa Portofol
17. Rasim Demiri, ministër pa Portofol
18. Memli Krasniqi, ministër i Bujqësisë
19. Skender Hyseni, ministër i Punëve të Brendshme
20. Imet Rrahmani, ministër i Shëndetësisë
21. Hikmete Bajrami, ministre e Tregtisë dhe Industrisë

Facebook Comments

POST A COMMENT.

5 + 5 =