Hiqet nga sistemi arsimor dhe praktika e përditëshme shkrimi i dorës

AktualitetKryesoreSociale
690
0
sample-ad

Leksionet e kaligrafisë së dorës do të zëvendësohen me ato të shkrimit në kompjuter. Kështu ka vendosur Istituti Kombëtar i Edukatës, duke injoruar të gjitha opinionet dhe studimet e psikologëve e të pedagogëve, të cilët pohonin se

shkrimi i dorës ndihmon e zhvillon kapacitetet njohës të fëmijëve.

Finlanda, vendi me metodën edukative më të avancuar në botë, ka vendosur perfundimisht të heq nga sistemi arsimor, por edhe nga praktika e jetës së përditëshme, shkrimin e kaligrafisë së bukur.

Kështu,sipas vendimarrjes përfundimtare,në muajin gusht të vitit 2016 as edhe një fëmijë finlandez nuk do të mësojë të shkruaj gërmat e alfabetit sipas sistemit dysh “gërma shtypi” dhe “gëerma dore”, por duke ju referuar vetëm shkrimit me “gërma shtypi”.

Leksionet e kaligrafisë do të zëvendësohen me ato të shkrimit në kompjuter. Kështu ka vendosur Istituti Kombëtar i Edukatës finlandeze, duke injoruar të gjitha opinionet e shumta si dhe studimet e psikologëve e të pedagogëve, të cilët pohonin se shkrimi i dorës ndihmon e zhvillon kapacitetet njohës të fëmijëve.

Përgatiti: Laureta Shyti / shtypi.net / Bolonjë -Itali

Facebook Comments

POST A COMMENT.

5 × 5 =