Home / Kryesore / Gratë shiten në treg për organin genital femëror

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/html/wp-content/themes/sahifaa-2/framework/parts/post-head.php on line 73

Gratë shiten në treg për organin genital femëror

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”11922″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Gratë shiten në treg për pesë USD. Për ato që nuk e pranojnë ligjin e ashpër mund të ketë pasoja të tjera. Më shumë se pesë mijë gra kanë vuajtur gjymtimin e organit gjenital femëror, deri tani. Dënimi, vetëm për mospranimin për të njohur islamin. 

“Gratë në pazarin e Mosulit shiten për pesë dollarë. Të ekspozuara si qetë me tag çmimi në qafë, të dënuara për të qenë seksuale për ushtarakët e ISIS. Skllave të Hilafetit ” Kjo është ankesa e Nursel Kiliç, përfaqësues ndërkombëtar i Lëvizjes së grave kurdë, gjë që,  në kërkim të solidariteti çoi, në Parlamentin italian, me ndihmën e Senatorit Luigi Manconi dhe zëvendëskryesuesit të Senatit Valeria Fedeli, çështjen e grave kurde të angazhuar në rezistencë të armatosur. “Sipas burimeve zyrtare të rëmbyera dhe shitura në pazar janë 3000 femra. Në të vërtetë ka shumë më tepër. 1200 pastaj qëndrojnë në burgjet në fushën e Mosulit, dhe aty janë përdhunuar, torturuar, janë subjekt i të gjitha llojeve të dhunës “. Tregon kështu, Nursel Kiliç, kushtet e tmerrshme mbizotëruese në një tokë të pushtuar nga milicia e kalifatit.

“Çfarë janë kurde, të krishtera, turkmene, pak rëndësi ka. As nuk bëjnë dallim nëse ato janë tetë apo gjashtëdhjetë vjeç. Ushtarët nuk kanë asnjë hezitim, ti rrëmbejnë për ti detyruar ato të kthehen në Islam. Ose më mirë, interpretimi i tyre të jet islamik “. Një tregtar rob  ka menduar për të kënaqur orekset e të njëjtës ushtri, e cila mund të ketë deri në katër gra, apo shefat fisnore që i janë nënshtruar dhunës së ISIS, në tokat mbi të cilat tashmë valëvitet flamuri i zi. “Ata bëjnë predikimet e tyre dhe besojnë se në qoftë se ata i zhdukin të gjithë popujt jo-myslimanë do të fitojë kthimin në qiell.” Por çmimi i parajsës islame që ata paguajnë janë gratë e Mosulit.

“Për ato që nuk e pranojnë ligjin e ashpër mund të ketë pasoja të tjera. Më shumë se pesë mijë gra kanë vuajtur gjymtimin e organit gjenital femëror, deri tani. Dënimi, vetëm për mospranimin për të njohur islamin.

ISIS është një grup kriminal, një organizatë e mbështetur nga forcat ndërkombëtare, me vetëm një projekt: shfarosjen e heretikëve. Kjo do të vazhdojë deri në fund, sepse ata janë të programuar me vdekje “.

Për këtë Nursel u kthye në Itali për shkak të ndërhyrjes, duke krijuar një korridor humanitar në Kurdistan. “Gratë kurde janë duke u përpjekur për të ndërtuar një shtet të së drejtës, në të cilën të afirmojnë parimet bazë të barazisë dhe të pluralizmit social, etnik, fetar si edhe politik, në të gjitha kantonet e ndryshme”.  Silvia De SANTIS / “Huffington Post”

Shqipëroi: Laureta SHYTI/ shtypi.net/ Bolonja-Itali[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Check Also

Eglantina Kume: Gocat e Durrësit janë si deti, i rezistojnë kohës

Një portret për aktoren e mirënjohur të kinemasë shqiptare. Si në rininë e parë Jeta e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =