Arabia Saudite të mbulohen sytë tundues

Kuriozitete
351
0
sample-ad

Ligji më i ri në Arabinë Saudite, është ai i cili, ndalonë “sytë tundues” dhe “sytë joshës”. Ligji i cili thotë se, duhet të mbulojnë sytë në rastë se femrat i kanë sytë me grime, apo ato që i kanë sytë joshës. Ky ligj, u pritë me kritika të ashpra në rrjetet sociale. Sheikh al Motlab Nabet, i cili kryeson komitetin për promovimin e virtytit dhe parandalimin e vesit, tha se “ata kanë të drejtë që të parandalojnë një gjë të tillë”. Ai shtoi se njerëzit do të jenë në gjendje të detyrojnë femrat t’ju mbulojnë “sytë tundues”. Ajo që mbetet e paqartë është fakti se çfarë do të thotë ligji “syri tundues”?!

Facebook Comments

POST A COMMENT.

3 − two =