“Rruga e Arbërit” afër realizimit

KryesoreSociale
292
0
sample-ad

“Rruga e Arbërit” që lidh Tiranën me Dibrën përtej premtimit prej vitesh tashmë duket se po bëhet realitet. Kjo konfirmohet nga nisja e punimeve për hapjen e tunelit që lidh Qafë-Buallin me Bulqizën. Paralel me këtë tunel vijon puna dhe për hapjen e tunelit që lidh Qafë-Buallin me urën e vashës në Klos.

Ndërkohë Prefekti i Dibrës, Melaim Damzi thekson se kjo rrugë pritet t’i japë një hov të madh zhvillimit të kësaj zone, po ashtu mendojnë dhe banorët e Bulqizës të cilët e cilësojnë si një zhvillim për zonën e tyre.

Ndërkaq që si pjesa më e vështirë e kësaj rruge konsiderohet tuneli Xibërr-Murriz afro 4 kilometra i gjatë që lidh Matin me Tiranën.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

5 × four =