Edicioni i 14-të i festivalit ndërkombëtar operistik "Marie Kraja"

Kulture
365
0
sample-ad

Edicioni i 14-të i festivalit ndërkombëtar operistik “Marie Kraja”, do të startojë në datën 31 tetor deri në datë 1 nëntor. Ky edicion mbështetet nga Ministria e Kulturës. Shqipëria dhe Kosova do të përfaqësohen në këtë festival me këngëtaret lirike: Irida Dragoti dhe Marigona Qerkezi, të cilat konkurojnë me perlat e muzikës shqipëtare “Kur më vjen burri nga stani” dhe “Baresha”. Konkuruesit e tjerë të këtij festivali do të jenë: Anna Werle – Gjermani; Deniz Yetim – Turqi; Doroteya Doroteeva – Bullgari; Francesco Salvadori – Itali; Ivana Zdravkova – Maqedoni, Paolo Ingrasciota – Itali; Regis Mengus – Francë; Remus Alazaroe – Rumani, Robert Balonek – USA; Sergiu Saplakan – Rumani; Sofia Nekrasova – Rusi, Vassia Zacharopoulu – Greqi. Juria kryesohet nga Dominique Meyer, drejtor i përgjithshëm i Operas Shtetërore të Vjenës, Birgitta Svendsen, drejtoreshë e Operas Mbretërore Suedeze në Stokholm, Nikolas Payne, drejtor i Operas Europa në Bruksel, Myron Michailidis dirigjent- drejtor i Operas Kombëtare Greke, Ununsan Kuloglu- Koordinator i Përgjithshëm i Operas së Stambollit, Suzana Frasheri soprano, pedagoge në Universitetin e Arteve, Kastriot Tusha, tenor.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

three × 2 =