Trupa teatrore e Ulqinit,turne nëpër Shqipëri

ArtKulture
385
0
sample-ad

Premiera “Servantes dhe Dulcinea” nga Ulqinit u vu në skenën e Teatrit Kombëtar në Tiranë ditën e martë, ndërsa sot pritet të jepet në teatrin “A. Moisiu” në Durrës. Në mungesë të një teatri në qytetin e tyre, artistët ulqinakë kanë dhëne shfaqjen në qytete të tjera në Malin e Zi, si dhe në Prishtinë ku ka rezultuar e suksesshme.

Gojëdhëna tregon se si shkrimtari  spanjoll Migel Servantes u kap rob dhe jetoi për pesë vjet në Ulqin në vitin 1571, ku edhe u njoh me Dulçinean. E kthyer në dramë ulqinakët do të sjellin në skenë dashurinë e Servantesit me Dulçinean sipas mënyrës së tyre.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

18 + six =