Hapet bunkeri i Musolinit, i ndërtuar 70 vjet më parë

Kulture
317
0
sample-ad

Gjatë Luftës së Dytë Botërore në Itali janë hapur disa bunkerë për të mbrojtur liderat e partisë nga ndonjë sulm i mundshëm. Roma në 70- vjetorin e çlirimit nga fashizmi, ka rihapur një nga bunkerët e ndërtuar për diktatorin italian, Benito Mussolini,  ose i njohur ndryshe si (Duçe). Së fundi në Romë është publikuar edhe një katalog me 12 bunkerët e asaj periudhe, duke u bërë thirrje turistëve që ti vizitojnë. Departamenti i Kulturës në Romë tha se hapja bunkerit të Musolinit do t’u kujtojë vendasve dhe turistëve “një nga faqet më të errëta të historisë italiane”.

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

1 × three =