Universiteti i Oksford-it bashkëpunon me “Google” për projektetet kërkimore

Shkenceknologji
249
0
sample-ad

Universiteti i Oksford-it për të zgjeruar kërkimet mbi inteligjencën artificiale po bashkëpunon me kompaninë e njohur “google”. Tashmë “Google” ka punësuar 7 ekspertë nga Universiteti i Oksford-it, disa prej të cilëve do të vazhdojnë akoma të punojnë aty. Gjiganti i kërkimit ka investuar edhe tek një sërë studimesh të kryera nga departamentet e Universitetit të Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinierike. Ky projekt ka si qëllim zhvillimin e inteligjencës së makinerive dhe softuerëve, në atë fazë sa të imitojnë inteligjencën dhe logjikën e njeriut. Google shpreson se duke bashkëpunuar me këtë institucion akademik, kërkimet do të avancohen më shumë për projektin e saj DeepMind.
/krokodili/

Facebook Comments

POST A COMMENT.

4 × 3 =