Përtypja e çamçakëzit, i rrezikshëm për organizmin

Shendeti
326
0
sample-ad

Çamçakëzët me të vertet na ndihmojnë në freskimin dhe shijen e këndshme në gojë, por studimi i ri tregon që çamçakëzët mund të rrisin rrezikun nga mbledhja e kilogramëve të tepërt.
Shkencëtarët i kanë marrë në studim dy grupe individësh. Njëri grup më parë ka përtypur çamçakëz me shije mentoli, ndërsa grupi tjetër çamçakëz me shije të pemëve.
Rezultatet kanë treguar që për pjesëmarrësit shija e pemëve dhe perimeve nuk ka qenë tërheqëse pas përtypjes së çamçakëzit. Për pjesëmarrësit zgjidhje e parë ka qenë ushqimi i shpejtë dhe ushqimet e pashëndetshme.
Pas përtypjes së çamçakëzit pjesëmarrësit kanë marrë pjesë në lojëra në të cilat shpërblimi kryesor ka qenë ushqimi siç janë pemët dhe perimet, por edhe ushqimi i shpejtë. Rezultatet kanë treguar që edhe pse këmbëngulja dhe dëshira për fitore në lojë ishte qëllimi kryesor, personat që kishin përtypur çamçakëz nuk mund të konsumonin shumë produkte..
Dr. Christie Swpwroboda që ka qenë drejtuesja e studimin ka deklaruar se “Çamçakëzi ndryshon shijen e ushqimit ashtu që lëngu i portokallit do të ketë shije të keqe pas përtypjes së çamçakëzit , ashtu sikurse pas larjes së dhëmbëve që keni shije të keqe”.
Studimet e mëparshme kanë treguar që personat të cilët përtypin shpesh çamçakëz, konsumojnë gjatë ditës sasi të vogel ushqimi, por me këtë studim është treguar që këto ushqime janë konsiderueshëm më pak ushqyese dhe kanë sasi më të madhe të kalorive.
Shkencëtarët theksojnë që çdo person mund të kryejë vetë kërkim të tillë me anë të një ditari me vlera ushqyese. Kështu në periudhën prej disa javësh shkruani gjithçka që keni ngrënë dhe pirë, duke përfshirë edhe çamçakëzët.
Ditari i ushqyerjes është treguar i suksesshëm në zbulimin e gjërave të ndryshme duke përfshirë:
▪ Shkaqet e fryrjes;
▪ Shkaqet e thartësirës së stomakut;
▪ Shkaqet e kapsllëkut dhe diarresë;
▪ Alergjinë në disa ushqime;
▪ Intolerancën në disa ushqime

Facebook Comments

POST A COMMENT.

sixteen + eighteen =